F-Body Club of Finland

F-Body Tekniikka => Vaihteisto ja voimansiirto => Manuaalit => Aiheen aloitti: jarit - 14.05.2005 - klo:19:57

Otsikko: Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: jarit - 14.05.2005 - klo:19:57
Onko kokemuksia otsikon nimisestä kytkimestä ?
Asennuksessa jotain ihmellistä ja huomioitavaa ?

Mulla kävi äksidentti pari viikkoa sitten vappuna kun startin hammaskosketus oli pielessä ja vauhtipyörän hammastus lähti omille teilleen murusina ;-(

Siitä sitten ketutuksen jälkeen miettimään taktiikkaa kohden kesää ja päätin pistää 35v palveleen vauhtipyörän lampun jalaksi ja tilaukseen lähti Haysin billettinen. Samalla kun vauhtipyörän vaihtaa niin samahan se on laittaa kytkin kuntoon ettei tarvitse palata tähän asiaan ihan heti. Siispä  Dual Frictionin kokemuksia olen nyt kyselemässä ?
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: pate - 14.05.2005 - klo:20:04
eikös tuo oo sa..anan hyvä kytkin ;) ;)
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: jarit - 14.05.2005 - klo:20:10
No niin ne kaikki sanoo mutta jos jollakulla olisi hieman yksityiskohtaisempaa kokemusta  ;)
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: pate - 14.05.2005 - klo:20:14
seniori 8)
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: Senior - 14.05.2005 - klo:20:19
Erinomainen verme. Kevyt käyttää ja pitää tarvittaessa kuin tauti. Suosittelen ehdottomasti.
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: pate - 14.05.2005 - klo:20:25
mähän sanon ;D
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: jarit - 14.05.2005 - klo:21:36
Ensisijassa olen hakemassa asiallista poljintuntumaa. ( Pena saa kommentoida tätä ;) ) Pitoa riittää varmaan jollakin perus-kytkimelläkin kun mosa on 350cid ja about semmoinen 300-330 vanhaa heppaa.

Tuo kytkin + vauhtipyörä on jo tilattu, tullut ja odottaa noutoa. Otin samalla sitten 11":sen kun orkkis oli 10.5:nen. ( siis alkuperäinen systeemi on ihme juttu: iso vauhtipyörä+kytkinkoppa  ja pieni kytkin ). Nyt siis menee isommat versiot paikalleen alkuviikosta.

Olisin oikeastaan ollut vaille tietoa tuon Dual Frictionin asennuksesta ja käyttöönotosta: Onko jotain jippoja ja saako antaa heti hanaa vai pitääkö ajaa sisään jotenkin ??    
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: molopaa - 15.05.2005 - klo:11:56
Kaikki Centerforcen kytkimet (tai varmaankin kaikki kytkimet piste?) pitää ajaa sisään. Muistaakseni noin 450 milesia.

Osalaatikon sisällä on ISO punanen lappu, jossa lukee että pitää ajaa sisään ja paljonko. Kato ku ne myydään suurimmaksiosaksi jenkeille itselleen...  :)
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: pena - 15.05.2005 - klo:12:35
Pyysit kommenttia,niin mun mielestä poljintuntuma on asiallinen kun kesän jälkeen vasen reisi on kymmenen senttiä paksumpi ja ajamisen täytyy olla epäinhimillinen kokemus  ;D ;D ;D.
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: jarit - 15.05.2005 - klo:20:00
Kitooos!
Huomenna sitten hakemaan noita vermeitä ja pitämään peukkua että oikeat kamat on tulleet.
Onko muuten paineasetelman pulttaus vauhtipyörään vakiomittaisilla pulteilla vai... ??
Meinaan että alkaa vainoharhaisuus alkaa painamaan päälle ja miettii koko ajan mitä hommassa kuitenkin menee pieleen kun kesä painaa päälle ja auto on edelleen tallissa  ;D
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: jarit - 19.05.2005 - klo:14:59
Vaikka kaiken miettii valmiiksi että mikään ei voi enää mennä pieleen, niin siltikin..... :'(

-Kun vaihdetaan samalla startti, niin valittua tuli se väärä päätyinen. Saatiin vaihdettua oikeaksi. Menetys oli noin 1vrk ja pari puhelinsoittoa.

-Korjaamo joka hoitaa kytkimen ja vauhtipyörän, ei ymmärtänyt CF:n painojen merkitystä ja purki ne pois. Kytkin oli kasassa, kun kysyin "mitäs nämä on?" "-no me otettiin ne pois kun ne kuinkin helisee" (Verenpaine mulla heti tappiin ja muutama perisuomalainen voimasana peliin) Ei kun soittamaan myyjälle että mitä tehdään? Myyjä ei osaa vastata vaan pyytää soittamaan Centerforcelle. Soitto toiselle kauppiaalle kertoo että "uloimman renkaan pitää olla ihan suora ja keskittymisen toimia täydellisesti, muuten tuo roskiin ja uusi kytkin" Ja takaisin ajamaan korjaamolla ja kertomaan terveiset että "saatte kasata sen paikalleen mutta otatte täyden vastuun tuloksesta. Jos ei käy niin tilaatte uuden kytkimen" Tämä sopi ja kaverit niputti kytkimen ja odottivat että  kävin katsomassa mille se näytti. Keskittyminen toimi ja ulompi rengas oli ehjä. Sisärenkaan merkitys on "sokkarengas-lanka" jotta painot eivät valu keskelle. Ulkorengas on merkityksellinen eli rajoitin mihin asti painot liikkuvat.

-Laatikolla raavittu kardaanitunnelista maalia korjaamon toimesta eli ei muuta kuin ajellaan kotiin, sekoittamaan Sikkensiä+mattapastaa+ kovetetta, maalipurkki käteen ja fiksaamaan. Hoidin homman itse kuntoon korjaamolla.

....siellä se nyt kuivaa maalattuna ja huomenna laatikko kiinni ja  testataan.

Ketuttaa ihan kympillä.
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: Senior - 19.05.2005 - klo:16:09
Vaikka kaiken miettii valmiiksi että mikään ei voi enää mennä pieleen, niin siltikin..... :'(

-Korjaamo joka hoitaa kytkimen ja vauhtipyörän, ei ymmärtänyt CF:n painojen merkitystä ja purki ne pois. Kytkin oli kasassa, kun kysyin "mitäs nämä on?" "-no me otettiin ne pois kun ne kuinkin helisee"....

EI HELVATA  !  Kerroppas "korjaamon" nimi niin voidaan vältellä kyseisen pajan palveluita oikein joukolla !  Noin totaalista ammattitaidottomuutta tapaa tuskin missään !     >:(
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: jarit - 19.05.2005 - klo:16:40
Kerron korjaamon nimen vasta kun episodi on lopussa ja anna pojille mahdollisuuden paikata tilanne. Ei he toista kertaa varmasti tee tuota mokaa. Asia tuli kerrottua sen verran selko-kielellä ettei jäänyt tulkinnasta epäselvyyttä kuka on tyrinyt ;-)
Syy korjaamolle vientiin on ihan yksinkertainen ja yleensä en toimi tällä tavalla: oma duuni-kalenteri täysin ruvella, 3-4pv viikosta reissussa ja oma olkapää hellä estäen lodjun nostamisen + räikän käytön  kun lensin turvalleni työntäessä poikani karting-autoa käyntiin :'(
Kesä painaa päälle, auto katsastamatta joten päätin ulkoistaa tämän homman. Seurataan tilanteen etemistä.
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: jarit - 20.05.2005 - klo:21:21
Do diih.
Korjaamo hoiti hommansa. Kytkin kasattiin uudestaan, odottivat että tarkistin ja se on mulle ok ennen kuin laatikko laitetaan kiinni. Omistaja ilmoitti ottavansa vastuun hommasta jos kytkin hajoaa lähiaikoina tuosta kohden.

Soitin eilen Centerforcen tekniseen tukeen Arizonaan ja juteltiin tilanteesta. Heidän kantansa asiaan on että "Jos se ulompi rengas on täysin suora ja ehjä, saat käyttää sitä. Jos epäilet, postita se meille ja tarkistamme sen. Maksat vain postikulut. Saat toki irroittaa myös ne painot kokonaan, se on myös yksi vaihtoehto ja kytkin toimii mutta poljintuntuma on jäykempi"

Homma sovittiin korjaamolla miesten kesken ja se ei jätä säröjä pidempi aikaiseen asiakassuhteeseen He eivät tee taatusti tuota uudestaan ja kyse ei ollut piittaamattomasta asenteesta vaan kaverit eivät olleet nähneet tuommoista kytkintä ennen.

Kytkin on nyt sisäänajossa alkukesän ajan. Katsastusmieskin kehui sitä tänään mukavan tuntuiseksi. Samalla tuli leima paperiin ja musta kilvet autoon  8)
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: TAKKU - 21.05.2005 - klo:01:24
Asiallista toimintaa korjaamolta (jonka nimen voinee jo julkistaa) ja asiallista toimintaaa myös Centerfocelta.
Otsikko: Re:Centerforce Dual Friction?
Kirjoitti: jarit - 21.05.2005 - klo:06:24
Samaa mieltä asiasta.
Täytyy vielä antaa tunnustustakin kavereille hommasta: Mulla on vinokiinnike startin korvakkeesta mennyt vuosia sitten jengat ja se on tehty läpi-pultilla-ylhäältä-alas -kiinnityksenä (010 -lohko, 1970). Vähän heppoinen zysteemi ja sen vuoksi tämä episodi alkoikin. Korjaamon (Turun Jarrutyö) miehet  simmasivat uutta vakio-starttia pitkään, hakivat hammaskosketuksen paikalleen, purkivat, kasasivat, simmasivat.... Kommentoivat vaan että "varmaan voimakkain henkilöauton startti mitä on heillä ollut tehtävänä, tämän simmauksen ja kiinnityksen pitää olla just oikein" (SBC-BBC manuaali startti on GM vanhoista eniten vääntävä).
Toistaiseksi kaikki siis hyvin, tai ainakin niin haluan uskoa  ;)